Klein maar fijn!

Voor een overnachting in Grand Hotel de Kromme Raake reist u af naar Eenrum. Een klein maar gezellig en levendig dorpje dat bekend staat om diverse ambachten.

Zo vindt u direct naast het hotel Kaarsenmakerij Wilhelmus, waar u zelf dompelkaarsen kunt maken of zelfs een kaars van uw eigen hand. Als u de kaarsenmakerij aan de achterkant verlaat staat u op het Molenplein, waar Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant gevestigd is. U kunt hier heerlijk eten én een kijkje nemen in de mosterdmakerij. Hier wordt nog altijd op ambachtelijke wijze en volgens traditioneel Groningse receptuur heerlijk pittige mosterd gemaakt. En het Molenplein zou het Molenplein niet zijn… als er geen molen stond! Molen de Lelie is in de zomermaanden regelmatig geopend voor publiek. Op zaterdag worden er heerlijke koekjes en broodjes gebakken.

Op loopafstand…

Op enkele minuten wandelen van het Molenplein bevinden zich verschillende nog meer bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, waaronder:
– Arboretum ‘Notoarestoen’
– Galerie ‘Het Raadhuis’
– Kwekerij ‘De Kleine Plantage’
– Klompenmakerij ‘Van der Meulen’

En een aanrader voor wie meer over Eenrum wil weten is een dorpswandeling met gids. Deze duurt ongeveer een uur, inclusief het beklimmen van de kerktoren, die bij helder weer uitzicht biedt op stad én Wad!

En enkele kilometers verderop…

Ook in de omgeving van Eenrum is van alles te zien, te doen en te beleven. Een greep uit de vele mogelijkheden:

– Openluchtmuseum in Warffum
– Visserijmuseum in Zoutkamp
– Wadlopen, verschillende locaties
– Theefabriek in Houwerzijl
– DoeZoo in Leens
– Rondvaart door het Lauwersmeergebied
– Menkemaborg in Uithuizen
– Museum Wierdenland in Ezinge

En tenslotte leent het gebied zich uitstekend voor een prachtige wandeling of fietstocht.

Fietsen kunt u huren bij Grand Hotel de Kromme Raake voor € 8,00 per dag. De fietsen zijn uiteraard van goede kwaliteit en met verschillende versnellingen. Toch liever een elektrische fiets? Dat kan ook, de kosten daarvoor zijn € 20,00 per dag.